Bröderna Wrights formel - Stefan Nilsson

Bröderna Wrights formel

Med tanke på ditt företag och en bättre formel...

Bröderna Wright hade en annan idé hur de skulle bli först med ett fungerande motordrivet flygplan.

Andra flygpionjärer satsade på större och kraftfullare motorer i ett desperat försök att få undermåliga flygfarkoster att lyfta från marken.

Orville och Wilbur Wright riktade in sig på att bygga ett glidflygplan. De justerade vingarnas bredd och välvning. De byggde en vindtunnel där de testade och optimerade vingarnas lyftförmåga.

Den 17 december 1903 lyfte Orville Wright och flög under 12 sekunder en sträcka av 36.5 meter. Planet var utrustat med en förhållandevis effektsvag motor på 16 hästkrafter.

* Kanske borde du förfina företagets formel innan du kopplar på tunga och bränsleslukande motorer?

I annat fall kanske du blir kvar på marken.

Som företagare sparar du så mycket svett, krångel och besvikelse om du vässar din formel. Det finns egentligen ingen gräns för hur hur mycket bättre din formel kan bli.

Jag säger inte att det är enkelt. Jag säger bara att det brukar finnas en bättre formel, och du borde åtminstone undersöka hur din kan se ut. Mitt verktyg hjälper dig att ta reda på receptet för din "Bättre Formel".

Då kan du ställa rätt sorts frågor till dig själv och omgivningen för att börja ta det här framåt.

Det startar alltid med en kartläggning av ditt råmaterial för vinst och tillväxt. Du riskerar att gå långa omvägar utan den, och kanske lyfter det aldrig.

Stefan Nilsson

Jag hjälper företagare att få kontroll på insatser ger ett lyft till lönsamhet och tillväxt.

En bra start är att börja bearbeta den "affärsdata" du redan samlat på dig i ditt företag, och jämföra gentemot 80/20-mönstret.

Beställ och läs min bok Verkningsgrad vinner! för att komma igång och se snabba resultat.

I boken visar jag hur du använder råmaterial och affärsdata du redan har i ditt företag för att hitta de 80/20-insatser som har störst betydelse för din förmåga att sälja mer och göra större vinst

Mer kontroll över vinst och tillväxt i ditt företag

...
80/20-kartläggning och nästa steg

Start onsdag 12 oktober. 8 platser i premiäromgången. Kommer med resultatgaranti.

...
Exempel på positiv återkoppling och 80/20-mönster

Många företagare känner till 80/20-principen. Men nästan ingen vet hur 80/20 faktiskt ser ut och hur det uppträder. Därför är de flesta företagare inte särskilt bra på att dra fördel av 80/20 för att spara tid och tjäna mer pengar.

...
Vinnare och förlorare

Det finns en demokratiskt tanke att varje produkt och varje kund är lika mycket värd för företaget. Om någon halkar efter stannar vi upp och väntar in. Om någon springer för bromsar vi in dem. Håller du tillbaka vinnarna för att försöka sätta fart på förlorarna?

...
Det finns ALLTID en Bättre Formel

Egentligen är det bara att se sig omkring. Varenda bransch visar upp företag med olika varianter av formler som pekar ut varför vissa företag är mer framgångsrika och mer populära hos kunderna.

...
'Intelligent innovation'

Ny upptäckt visar att det löper en gemensam röd tråd genom Apple, IKEA, Google, Uber, McDonalds, Facebook, Airbnb, Tetra Pak m.fl. som förklarar exakt vad de lyckats göra annorlunda och som lagt grunden till deras framgång.

...
Konkurrensövertag

Många företagare skulle må bättre med ett fint konkurrensövertag för att undvika trängsel. I alla fall om siktet är att sätta mer fart på företaget.

...
Räkna på din tillväxt

Ett företag som växer 17 procent om året blir 10X större på 15 år. Det blir 20X större om det växer 22 procent under samma tid.

...
Råmaterial och verktyg för ökad vinst

Jag börjar bli klar med ett verktyg som visar, beroende på dina nuvarande förutsättningar, dina första och bästa steg till att öka företagets vinst.

Image credit pixabay.com

Mer kontroll över vinst och tillväxt i ditt företag

Nytt program: 80/20-kartläggning och nästa steg

Mer kontroll över vinst och tillväxt i ditt företag

Nytt program: 80/20-kartläggning och nästa steg

Stefan Nilsson

Hur du gör MINDRE av det olönsamma, för att FRIGÖRA tid och utrymme

Vad du kan göra för att få ut MER av det som redan ger MEST

Vilka insatser du borde prioritera för att öka vinst och styrka i företaget?

Start onsdag 12 oktober. 8 platser i premiäromgången.

"De flesta företagare tänker inte så ofta som de borde, eller så tidigt som de borde, på företagets värde och hur det kan växa."
–– Det finns ALLTID en Bättre Formel ––

Stefan Nilsson / SAN Webbutveckling HB
Storgatan 55, 881 30 Sollefteå
www.NilssonStefan.se

© Stefan Nilsson, 2023